fbpx
Наталйога

Мисия Янтра

За студиото ∙ Екип

Здравей ти, който и да си!

Случайно или не (скоро ще разбереш), ти попадна на страницата на студио Янтра – място за себеразвитие и среща.

Среща със себе си, с времето в което да свържеш своите малки стъпки с по-голямото си Аз. Тук света е забавил своя ход и ти можеш да оставиш багажа отвън и да влезеш някъде, където си добре приет, където си себе си, с тялото си, с движението си, с дъха си. Хубаво е.

С това пространство искам да те поканя да изследваш своя вътрешен живот с разнообразни практики за тялото и душата според твоите предпочитания и нужди. Нашият екип е тук за теб! Може да посетиш часове по йога за всички възрасти: от пренатална йога в утробата на майката, през йога за бебета и за проходили, за деца, за пораснали, като теб и мен, масажи, ци гун, кунг фу и още..

Чрез лични сесии или групова работа, чрез семейни констелации, регресии, консултации, семинари, лекции и уъркшопи, ще можеш да изследваш корените на въпросите, които си задаваш, да преодолееш невъзможностите си и да забравиш ограниченията си.

Заедно сме в този път. И той понякога става и външен, чрез пътешествията-приключения, които ни очакват и в които не се връщаме същите, каквито сме заминали.

Ела и ти!

Живей Себе Си! 

Екип

Свържете се с нас на: info@natalyoga.net или на телефон: 0878115851

Студио Янтра се намира в тихия софийски квартал Изгрев, непосредствено до Борисовата градина, чиито големи спокойни дървета надничат в прозорците на студиото.

Студиото разполага с няколко помещения – рецепция, зала за групови практики, съблекалня с индивидуални шкафчета със заключване; място за масажи, кабинет за индивидуални консултации и кухня и тераса с място за чай и приказки.

В залата се побират максимум 20 души за йога практики и около 50 седящи места за прожекции, лекции и презентации.

Във времена на ограничения, максимумът е 7 души за практики и 10 души за седящи. Предварителното записване е задължително.


Мисия Янтра – споделено от първо лице:

Създаването на студио Янтра се случи през 2010 година, като това беше едно от онези сихроничности, които се случват просто, защото им е дошло времето да се случат. Вече имах няколко годишна практика на различни места с курсове за бременността и раждането, както и кабинет за консултации и хипнотерапия и появата на  Янтра събра всичко в едно. Влюбих се в това място още щом го видях – то въплъщаваше всичко, което си бях представяла. Огромни прозорци, в които Слънцето окъпваше пространството през целия ден, а дърветата представяха своите сезонни премени, нищо общо със сивия градски пейзаж, сякаш от друго измерение…като зелен оазис в сива градска среда.

Скоро Янтра се превърна в притегателен център за много Носещи живот жени, както и на един чудесен екип. Нашата основна  мисия бе да превърнем майчинството в осъзнат еволюционен процес, в който да се придвижим към едно ново разбиране за родителството в духа на новото планетарно съзнание.  Всички ние носим от поколения неосъзнати травми,които спират потока на любовта към децата ни,които ни превръщат в гневни и безсилни родители, а те се чувстват незабелязани, необичани, неоценени, недостатъчни. И това идва от поколения и се предава нататък… Сега обаче  е времето тази верига да бъде прекъсната. Имаме всички необходими ресурси да го направим. Началото се поставя още през бременността и не случайно това е и основана ни дейност в Янтра. Дори да изглежда,че идвате само на йога, отдолу се случват процеси,които невидимо,но сигурно ви придвижват повече към себе си и съответно към любовта…

Години наред Янтра беше единственото място, в което се случваха практики главно за бременни. Радваме се, че  поставихме началото на тази „мода“ и че вече часът по йога за бременни е така търсен и популярен. Но това не е всичко. Бременността е времето,в което жената се отваря към едно ново свое измерение и инстинктивно започва да търси храна за него. Превръщането в майка е много повече от факта на грижата, тук се събуждат моделите на родителското семейство и всички нерешени от поколенията въпроси на любовта. Искаме или не, родителските модели оживяват в нас и за да направим пробив в това, което ще предадем нататък, ни чака сериозна работа.

За да се случи това, първо ни трябва не замъглена информация. Да отсеем важните за нас неща от всички онези реклами за вещи, придобивки и аксесоари, които не могат да отгледат децата ни вместо нас, колкото и да улесняват живота. А в днешно време, в този необятен океан от    информация, родителството едва ли не се свежда до стимулация на поредните покупки, “осигуряващи” щастливо детство. Ние обаче наблягаме на друг вид информация – как да бъдем в истинска услуга на своите деца, служейки и на своето лично израстване. Как да развием любовта и да бъдем на разположение за своите деца, лекувайки и своето наранено вътрешно дете. Защото да – обществото ни като цяло е болно и затова, защото самата клетка, която го изгражда, е болна. Защото не знаем как да общуваме помежду си като партньори, как да се повдигаме един друг и да израстваме, как да отделяме качествено време за децата си. Защото сме потиснати, депресирани и изморени, защото сме откъснати от сърцевината си…

Затова в предлаганите от нас курсове, лекции и практики, може да откриете много повече от просто спорт за свободното време. Обхващаме широк диапазон от теми, за да може да бъдем в услуга на семейството в различните периоди от неговото развитие – от времето, в което детето е на път, до вече зрелите отношения, които управляват кораба, наречен семеен живот. Учим се в движение заедно, споделяме опита си и продължаваме да изследваме непознатите хоризонти…

Янтра е известна с това, че:

  • е първата (и засега единствена) в България школа по пренатално възпитание. Тук са разработени специални програми и методология за работа с емоциите, преживяванията и подсъзнателните сили по време на бременността, както и часове по пренатално пеене. Книгата “Докато Аз и Ти сме едно” е едно чудесно резюме на всичко това, базирана върху 12 годишен опит и практика с хиляди жени, преминали през курса “Носещи живот”. Как да дарим на детето си благороден характер, докато то расте в утробата, как самите ние да се подготвим за това да станем майки и да преживеем пълноценно раждане, свързани със силата си, са теми, присъстващи не само в книгата, но и на живо в нашите курсове и лекции. Освен това, може да се възползвате от онлайн лекциите по тези теми, както и специално разработените релаксации за слушане през бременността. За ефекта от тях, може да разгледате анкетата в сайта natalyoga, където да видите отговорите на около 100 жени за въздействието на тези практики върху връзката с тяхното дете и неговия характер години по-късно… Ако сте бременна и четете това, знайте: положените усилия през деветте месеца на бременността ще ви се отплащат цял живот с растящото пред вас дете…И това е по-важно от всяка една стока или придобивка, козметика или пелена, за които обикновено отиват парите и вниманието ви…
  • Друг важен акцент при нас е подготовката за естествено  активно раждане. На специализираните курсове може да научите: какво представлява физиологията на раждането и кои са естествените механизми, от които то зависи; техники за обезболяване, пози, движения, дишане през различните етапи; защо естественото раждане е за предпочитене и как най-добре да се подготвите за него; базови знания за кърменето и първите грижи за новороденото. В екипът водещи тук влизат акушерка, дула, неонатолог, консултант по кърмене;
  • След раждането при нас може да посещавате и часове за мама и бебе, в които освен време за общуване с песнички и игри за бебето, ще може да се погрижите и за своето тяло, за възстановяването след раждане, а в специализираните музикални занимания за бебета и малчовци, да поставите основите на любовта към музиката и ритъма… Специално разработената програма “Първи контакт” (чието начало е от института за майки и деца в Прага с над 50-годишна история) е също един невероятен дар, който може да си подарите на вас и връзката с Вашето бебе през първата година от вашия съвместен живот. Няма друго такова време, което да се мери с това по важност… В тази посока, понякога провеждаме и лекции за естествена бебешка хигиена – как да се вслушваме в нуждите на бебето, така че то да расте без памперси …
  • За следващия етап на израстването предлагаме Училище за ефективни родители по програмата на д-р Томас Гордън – как родителите да помагат на децата си да израснат зрели, здрави, щастливи и любящи личности (от най-малките до предизвикателния пубертет), а така също и лекции за етапите в психологическото развитие на детето – какво да правим и какво да не правим в съответните възрастови граници; Хомеопатия за родители е друг  важен курс, знанията от който ще ви се отплащат цял живот.
  • И понеже не сме само родители, а и още много отвъд това, в Янтра отваряме пространство и време и за друг тип работа. Неслучайно девизът ни е “Живей себе си!” , защото ако не сме свързани с ядрото и същността си, колкото и да се стараем да правим нещата по “правилен” начин, каквото и да успяваме, не ще дадем на-важното на децата си – урока как да бъдем щастливи и да осъществяваме това, за което сме дошли в живота.
  • В тази посока предлагаме курсове, семинари, групи за себеразвитие, като непрекъснато обогатяваме своята програма в следните направления:
  • лекции и практики за справяне с предизвикателствата в партньорските отношения, връзката с майката и бащата, семейни констелации и консултации. Семейните констелации са изключително мощен метод за вникване в невидимите корени на нашите проблеми, независимо дали става дума за здравословен проблем, избор на работа или отношенията в семейството. Други периодично разглеждани теми са : Аз и парите, Аз и работата,  Аз и ниската самооценка, Аз и гнева, депресията, паническите атаки, различните форми на страх…
  • Хюман дизайн е едно ново за нас направление, което е от изключителна ценност за насока в нашия житейски проект. Помага ни и да разберем повече за нашите деца – какви са техните дарби, как да се отнасяме към тях, така че комуникацията да се получи и в каква посока е добре да се развиват.
  • Един от най-ценните проекти, с които Янтра може да се похвали, е “Кръговете на Аз-а” – система за цялостна трансформация по седемте чакри, която вече за четири поредни години помогна на много хора  да осъзнаят и преодолеят свои блокажи и ограничаващи вярвания. Всеки месец – два фокусът на работа беше насочен към работа с една от седемте чакри с различни методи и подходи.    
  • Новите хоризонти в Янтра може да откриете за себе си и чрез някои похвати от трансперсоналната психология – шаманско пътуване, регресии за минал живот и констелации  за свързване с душата. Преживяването на Голямата картина ни свързва с факта, че сме много повече от това, което знаем с ума си и личността ни е в служба на Голямото, а не обратното. И ние в Янтра сме в услуга на тези сили, за нас, за вас и за всички, за които разкриването на съкровището отвътре е пътуване за цял живот.  

Повече за Росица Божкова (Ука, Пурна)

От ранна възраст проявява интерес към източните практики и езотерични учения в търсене на смисъла на човешкия живот. Пътят ѝ преминава през различни и многообразни опитности и учения, отвежда я в Индия, Тайланд, Египет,  Перу, и Мексико, среща я с необикновени хора, просветлени учители, шамани и Посветени, като допълва необикновения пъзел, разкриващ духовният смисъл на човешкото съществуване. В професионалния си живот успява да следва сърцето и мисията си, като се води от девиза „Живей себе си“, вдъхновявайки много хора да открият и да последват собственото си предназначение. От години работи и в полето на пренаталното възпитание и подготовка на жената за раждането и осъзнатото майчинство. Нейна страст е трансперсоналната психология, по-специално разкриването на невидимите корени на настоящите проблеми в миналите прераждания или историята на предците (регресии и констелации).

Професионален път: Завършва магистърска степен по българска филология и психология, както и двегодишен курс за йога инструктори към НСА, както и множество допълнителни обучения, семинари и тренинги по йога у нас и по света. Има допълнителни сертификати по хипнотерапия, Soul Detective work, семейни констелации, енергийна психология и др., като непрестанно обогатява своята опитност и професионално развитие на семинари и обучения. Основател и управител на студио за себеразвитие Янтра, съвместяващо духовните учения с практическата проява и с грижа и насоченост към осъзнато родителство още от бременността.


Ния

Ния е магистър по артистични психо-социални практики и психодрама. Работи както индивидуално, така и групово, в опознаването и приемането на вътрешния свят, както и различните роли, които заемаме в живота. В своята дипломна работа, тя изследва психологическия свят на майките на бебета от 0 до 1 година. В допълнение, Ния е инструктор по йога, йога за бременни и йога за мама и бебе и най-важното: мениджър на студио Янтра.

Ако искате да организирате нещо тук при нас – обърнете се към нея! Също: планиране на събития, промени в графика, информация за това какво кога се случва, отговаря за мейл – кореспонденцията, за сайта, за нещата, които се продават, за логистиката на пътешествията…

Йога часовете, които Ния води са изпълнени с добро настроение, радост и нежна грижа.


Румен Михайлов (водещ на Кунг Фу – Ци Гун / Тай Дзи Цюан)

Румен започва своите занимания по Кунг Фу през 1988г. с изучаването на стила Вин Чун. От  1993 – 1997г – практикува фамилният стил Фей Ин. През 1998 г. среща майстор Шън Фей и под негово ръководство  изучава вътрешният стил Ба Гуа Джан. През 2006 г. Започва изучаването на друг вътрешен стил Кунг Фу – Тай Дзи Цюан (Тай Ци Цюан, Тай Чи Цюан). Пътят му го отвежда при известният  майстор по  Тай Дзи Цюан – Чън Сяоуан, от когото има късмета да учи.

През 2009г . Румен Михайлов подплатява дългогодишното си обучение със свидетелство за професионална квалификация от Национална спортна академия (НСА).