fbpx
Докато Аз и Ти сме Едно: дневник-пътуване от зачатието до раждането

Докато Аз и Ти сме Едно: дневник-пътуване от зачатието до раждането

Това е книга – дневник,  наречена още „дневник – пътуване от зачатието до раждането“. Целта и е да съпътства бъдещата майка в този  уникален процес по съ-творяване на новия живот, седмица по седмица, стъпка по стъпка, по няколко страници на ден с полезна информация, идеи, творчески задачи, осъзнавания, медитации и други,  за да бъде максимално полезна за себе си и за детето, което носи. Нейните преживявания са и негови преживявания, нейните емоции са и негови емоции  и от тяхната биохимия (хормонално  съответствие) то попива майчиния си емоционален фон .

Как сме заченати, при какви условия сме носени , какво е преживявала майката по време на бременността си с нас, може да ни даде важен ключ към разбирането на основните причини за днешните ни избори.

Деветте месеца бременност са изключително ценно време за поставянето на основата на най-важната връзка – между майката и детето, от която впоследствие изграждаме основите на личността си, изначалните вярвания за себе си и за света, емоционалния фон, който ще търсим, или от който ще бягаме.

Книгата помага за осъзнаването на съзидателната сила на жената, чието основно творчество е създаването на нови човешки същества, с онези ценности, които тя влага в живота си и в изборите си на деня си. Малките упражнения, насочени към физическото тяло, емоционалното състояние и мисловни модели могат да бъдат използвани за пребиваване в по-високо вибрационно състояние, в състояние на благополучие, спокойствие и любов.

Нашите деца отразяват в голяма степен нашите ценности. Също, обаче и нашите сенки, неразрешени конфликти, съмнения и обърканост. Колкото по-наясно сме с пътя си, толкова повече им даваме шанс и те да бъдат.

Книгата запознава както с последни психологически проучвания в областта на пренаталната психология и епигенетика,  така и с древни духовни учения, тъй като „нищо ново под Слънцето“, с нови думи същите истини. Има и някои забавни моменти, както и място за снимки, разсъждения , послания, вдъхновения.

Работата в този дневник е насочена и към подготовката за кулминацията на тези девет месеца –  раждането:  пози, движения, звуци, дишане – основни насоки, благоприятни условия и практически препоръки. Тази част е вдъхновена от мисълта на Мишел Оден: „Да излекуваме планетата, като излекуваме раждането“.

Книгата предстои да излезе през март, издателство Изток-Запад. Предполагаема цена – 25лева. Приемаме предварителни заявки на info@natalyoga.net.

За авторката, Росица Божкова

Росица е психолог, дула, йога инструктор, Childbirth educator, фасилитатор на групи за себеразвитие и на курсове за бременността и раждането, автор на книгата „Докато Аз и Ти сме едно “ (предстоящо излизане през март), основател на студио за себеразвитие Янтра. Интереси, проучвания и наблюдения в областта на пренаталната и пeринатална психология