fbpx
Хюман Дизайн за новите хора и техните родители

Водещ

Лили

Дата

02 ное. 2022
Expired!

Час

12:30 - 14:30

Хюман Дизайн за новите хора и техните родители

Това е един различен семинар, на който ще се запознаете със себе си и своето дете през призмата на иновативната система хюман дизайн!

Всички ние като родители искаме да общуваме с децата си по най-подходящия и най-добрия начин, да дадем най-доброто, на което сме способни, да предадем най-смислените ценности. В същото време, обаче, редица въпроси и съмнения затормозяват съзнанието ни ежедневно, някои от които звучат така:

  • Познавам ли детето си и то щастливо ли е всъщност?
  • Познавам ли себе си и действително ли постъпвам и реагирам според своите представи? Удовлетворен/а ли съм от това, което правя?
  • Дали пък моите действия всъщност не задоволяват нечии чужди очаквания, оставяйки на заден план моите собствени потребности и тези на детето?
  • Дали ценностите, на които толкова държа, не са всъщност добре вменени родови и обществени нагласи?
  • Важните неща колко са важни? Кой от всички родителски ангажименти е наистина важен за мен и за детето? Мога ли да си спестя нещо без угризения?

Хюман дизайн може да отговори на тези и много други въпроси, които неизбежно възникват в процеса на отглеждане на нашите деца, в процеса на изграждане на ролята ни като родител и по отношение на взаимодействието помежду ни.

Информацията, която получаваме от хюман дизайн, може да ни бъде полезна още от самото раждане на детето, тъй като тя не е поредното „трябва“, което да ни напряга и задължава, а има за цел да насърчи и подпомогне нашата наблюдателност спрямо естественото и искрено поведение на нашите деца.

Хюман дизайн е наука за диференциацията. Тя показва как всеки от нас има индивидуален, автентичен Аз и уникален път, по който върви в живота си. Тя ни показва, че има смисъл да бъдем различни и има смисъл всеки от нас да живее като себе си. В Хюман Дизайн ползваме карта, която ни разкрива как функционираме като уникално същество и как сме устроени да взаимодействаме със света.

Информацията за това как сме устроени да функционираме самите ние и как е устроено да функционира нашето дете може да ни помогне да изградим едни уникални взаимоотношения с него, уважавайки както своята, така и неговата индивидуалност. Какво ние носим като качества и какво носи като заложби всяко от децата ни е едно ценно знание, което може да ни спести доста от енергията, която отива за задоволяване на общовалидни норми, сравнения и очаквания.

Тази лекция е подходяща за родителите и всички онези от Вас, които са заети с отглеждане на деца и/или са отговорни за тяхното възпитание. По време на срещата ще разгледаме:

  • Различните типове родители и стратегията на действие, естествена за всеки от тях
  • Различните типове деца и характерните особености за всеки от тях
  • Индивидуалността на децата, проявена в ключови теми като емоции, социално взаимодействие, творчески заложби, лидерски качества и др.
  • Насоки за коректно и здравословно взаимодействие между родителя и детето
  • Насоки за коректно и здравословно поведение на възрастните, когато децата са две или повече

 

Срещата ще се проведе на живо в студио „Янтра“ в София на  02.11.2022, 12:30-14:30.

За да присъствате, е необходимо предварително записване на info@natalyoga.net или на тел. 0888220229.

Моля при записване да оставяте Вашите дата, точен час и място на раждане, както и тези на детето, за да изготвим Хюман Дизайн картите.

За максимална ефективност семинарът ще се състои в група между 6 и 12 човека.

Цената за участие е 50 лв., а ако решите да доведете приятел, цената за двама е 90 лв.

 

След края на събитието участниците ще имат възможност и за индивидуални срещи с водещата, на които да обсъдят конкретни свои казуси или да направят цялостен хюман дизайн анализ.

 

 

За водещата:

Лилия Манолова е хюман дизайн специалист, йога инструктор, финансист, щастлива съпруга и майка на две момичета.

Лили има 10+ години опит с йога, както личен, така и преподавателски в областта на йога за бременни, йога за възстановяване след раждането и йога за мама и бебе.

Въпреки че Лили познава системата Хюман Дизайн от много отдавна, през 2015-та една визитна картичка в студио „Янтра“ ѝ носи импулса да се задълбочи, а малко по-късно и да започне своя професионален път в тази област.

Лилия е завършила всички професионални нива на обучение към Международното училище по дизайн на човека (International Human Design School), както и различни допълнителни курсове на специфични хюман дизайн теми като подход към децата, партньорски и семейни взаимоотношения, професионални отношения, анатомия на храненето и храносмилането и др. Към момента има над 600 консултирани клиенти, поддържа активна клиентска група с над 300 участника и има над 20 проведени събития, повечето от които авторски.

По образование Лили е магистър по финанси, учила е в Стопански факултет на Софийския университет и именно там е получила знанията си за управление на бизнеса, което за нея е необходимата материална половина за едно добре балансирано ежедневие.