fbpx
Как да подготвя моята дъщеря за първата менструация

Водещ

Мила Банкова

Дата

30 апр. 2021
Expired!

Час

18:30 - 20:30

Цена

30 лв.

Как да подготвя моята дъщеря за първата менструация

с възможност и за онлайн включване

Ако вашето момиче е на път да се превърне в жена, това обучение ще даде една чудесна възможност на вас като майка да я въведете в този нов етап от женския й жизнен цикъл. Често след настъпването на менархе, младите момичета изпитват срам, неудобство и неяснота по отношение на своята менструация, затварят се към родителската фигура в своя нов свят от хормонални промени. В повечето случаи след този преход е вече късно да се изгради доверие между вас двете в темите за женското здраве и сексуалността. Тази липса на предаване на познание между поколенията по отношение на женското тяло и женските процеси е част и от нашата традиционна култура. Без никой в семейството да подготви момичето, то е трябвало само да се досети какво да прави и е било признак на интелигентност девойката да отгатне как да подходи, да скрие кръвта си, да изпере добре ризата си, да спазва моралните норми и табута по отношения на своята “женщина”. 
Днес обаче живеем в друго общество и темите за женското здраве стават все по-наболели и актуални. Много от жените и момичета и до ден днешен споделят, че при настъпването на първата менструация само им е била подадена превръзка и всичко свършва с този акт на лаконично обяснение “вече ще кървиш така всеки месец”. Какво по-хубаво от това да дадем заедно шанс на новите жени да изградят още от самото начало позитивно и осъзнато отношение към тялото си, да се сприятелят със своята менструация и да са наясно с емоционалността си и с хормоналните промени през всяка фаза от своя месечен цикъл. 

С тази среща ще ви предложа форми, игри, разкази и нови перспективи, които да ви помогнат да подходите приятелски към вашето момиче при поднасянето на тази важна информация. За всяка жена е от огромно значение връзката с нейната майка и този вид интимно посвещение от ваша страна ще остави приятен спомен за цял живот в нейния женски път. Нека заедно направим така, че младите дами да умеят да почитат и подхранват своето тяло и неговите процеси, гледайки менструацията като източник на сила, вместо на тегоба.

За записване през бутон Регистрирай се

За онлайн включване, платете през Лесни плащания 30 лв и ще получите линк за зоом.

майл: neznobile@gmail.com

Водещ: 

Казвам се Мила Банкова и съм създателка на Нежно Биле, инициатива за менструална осъзнатост и натурална гинекология. По професия съм междукултурен сътрудник и антрополог. Завършила съм висшето си образование в италианския държавен университет в Милано, магистратура между СУ “Климент Охридски” и “Ла Сапиенца” в Рим. Понастоящем съм докторантка по фолклористика към ИЕФЕМ на тема “Женско тяло и женско здраве”.

В моя жизнен път и професионален опит съм работила дълги години с деца и младежи от различни части на света – Италия, Румъния, България, Перу, САЩ, Конго. Създателка съм на две читалища в Амазонската джунгла на Перу и имам опит като учителка и като ръководителка на младежки групи. Участвала съм в организацията на международни младежки лагери. Работата с деца и младежи ми е дала възможност да опозная техния свят и да създам в тази програма една привлекателна интерактивна форма за поднасяне на темата за женското здраве и менструация.