fbpx

Местоположение

Различното място за събития OM Yoga & Lifestyle
бул. "Евлоги Георгиев" 169 ет. 1, офис 120, София

Дата

22 ное. 2020
Expired!

Час

15:00 - 17:00

Връзка с майката

Студио Янтра гостува на Различното място за събития OM Yoga & Lifestyle

Водещ Росица Божкова Михайлова,психолог,йога инструктор,фасилитатор по семейни констелации

Само с предварително записване!

Жената и животът вървят заедно. Жената има много лица и роли, а в семейството,тя поема генетичната линия на своя род и я предава нататък, с цялата сила на всички жени от рода. Животът обаче се дава с всичко в торбата – не само със силата, но и с всичко непреработено – с неизлекуваните рани и болки, с преживените предателства, безизходица и драми, депресии и болести, които нашите майки, баби и прабаби са преглъщали, за да продължат нататък и за да предадат живота към нас.

Ще посветим тази среща на тях. В първата част ще поговорим за своето наследство и как да почитаме тези жени, без да носим в своето неосъзнато техните модели. Ще обърнем особено внимание на майката и на това как отношението към нея се отразява на отношението ни към живота въобще и на неговото към нас. Ще разберем защо е важно да излекуваме тази най- ранна и най- дълбока връзка,която се отразява върху всички аспекти на нашия живот – работа,семейство,партньорски отношения….През метода на констелациите ще се свържем с вътрешното си усещане за нея, за да осветлим проблематичните зони на отношенията и да направим стъпка напред в любовта към тази,която ни е родила. Особено подходяща практика, ако ви предстои да ставате майка за пръв път.

В практическата част ще направим една етюдна констелация, наречена Движение към Майката, която да ни покаже какво е нашето отношение към нея и евентуално ще направим придвижване напред към помирение и приемане. Благодарността е естественото състояние към което се стремим, както и любовта, която стои зад привидното отчуждение.

Може да направите тази констелация, дори и майка ви да си е заминала от този свят, особено ако имате нужда от помирение и прошка.

Ще завършим с женски кръг на силата, от който ще поемем благословиите на силните жени от рода.

Кога имате нужда от тази констелация :

– Когато включвате защитно поведение на отдръпване, вместо да покажете и да потърсите любов,

– Бързо приключвате връзките, саботирате сами отношенията в двойката

– Сменяте често работата,

– Имате склонност към депрсивност, чувство за празнота, страх от изоставяне, чувството, че трябва да се предпазвате,

– Стоите настрана в групата, трудно ви е да се свържете с другите, дори и да искате;

– Свързвате се с насилник;

  • Развивате зависимости, Склонност към булимия, анорексия
X