Танцувална йога за бременни с Кали

Танцувална йога за бременни

Е практика, за която не е необходим предишен опит с йога или танци.

Тя е съчетание между традицията на Йога и Танцово медитативна практика Отвъд Ограниченията. Заниманието е специално подготвено за жените, носещи новия живот в себе си и се състои от три части.

Първа част:  йога за бременни  – павамуктасани, асани, дишане, за да отпуснем и настроим тялото.

Втората част: Интуитивно и свободно танцуване, което помага на тялото да изрази емоции и чувства, които трудно могат да бъдат изразени. Това от своя страна води до умиротворение и свежест; до по-дълбоко свързване със себе си и с детето, което расте в нас; освобождава ни от натрупания стрес; повишава притоците на хормоните на щастието…

Музиката е подбрана така, че да ни преведе през изследването, чрез движение на архетипите на жената, мъжа, лечителя, детето и ни доведе до тишината.

Танцуваме със затворени или притворени очи, което обръща вниманието ни навътре и ни прави пътешественици в нас самите.

Поради стремежа ни да Присъстваме в Танца ние развиваме връзката с интуицията си, с извора на вътрешната си Сила, Мъдрост и Лекота.

Трета част: Релаксация за носещи живот

Практиката е с продължителност час и половина.

За водещата: Калина Ралева (Кали Деви)

Сертифициран водещ на танцово-медитативна практика “Отвъд Ограниченията”

Завършила съм иконоческа информатика, а след това рязко смених жанра и записах магистратура:  “Артистични Психосоциални Практики” в НБУ.

Вълнувам се от йога, медитация, мистика, суфизъм, присъствие в настоящия момент, осъзнато живеене и общуване, родителство…

Обучавам се в Дисциплината Автентичното движение.

Последното десетилетие съм работила с деца на всякакви възрасти и от тях научих много за присъствието в настоящия момент. От 3 години и половина съм майка на възхитително момче и това приключение ме свърза с вътрешното ми дете и вътрешните ми родители по начин, по който не съм подозирал, че е възможно и добави ново измерение към възприятията ми за света.

Обучавам се и водя клас по йога за бременни.

Винаги съм танцувала – Неформално.

Движението е Животът, Здравето и Развитието ми. Когато открих танцово-медитативната практика “Отвъд Ограниченията”, знаех, че искам да танцувам така: В движението и в покоя, в музиката и в тишината…

Сега съм щастлива, че мога да споделя това танцуване с жените, носещи живота в себе си..

И Приключението продължава.

Това събитие е заимствано от друг сайт calendar feed.

Comments are closed.