Танцови лечебни и релаксиращи ритуали! Водещ – Милена Давидова

Кога
20.02.2016 @ 13:30 – 15:00
2016-02-20T13:30:00+02:00
2016-02-20T15:00:00+02:00
Къде
Йога студио Янтра
ул. „Незабравка“ 33
1113 София
България
Цена:
15 лева
Контакт:

IMG_9704Близкият Изток и особено северна Африка са изпъстрени с различни култури, народи и племена, които имат свой собствени традиции, фолклор и начин на възприемане на света. Много интересни и полезни за нас са танцовите ритуали с лечебна цел и такива, целящи цялата общност или конкретен индивид да получи максимално добри пожелания и енергия, които да помогнат на дадено събитие да протече успешно. Всичко това е съпроводено с танцови движения, насочени към една единствена цел – светлината, доброто, преминаването през нещо трудно, за да достигнем накрая до успешен завършек. А всички ние искаме бременността ни да протече нормално, без усложнения, и накрая да сме активни участнички в най-вълшебния момент – този, в който новият живот идва на бял свят чрез нас.

––

Този семинар е част от поредица семинари под надслов:

ИЗТОЧНА МАГИЯ ЗА ЖЕНИ, НОСЕЩИ ЖИВОТ!

Едно креативно събитие, организирано с много любов от Йога студио „Янтра“ с Росица Божкова и танцова школа „Алима“ с Милена Давидова

С голямо удоволствие ви каним на поредица от танцово-опознавателни семинари, в които бъдещите майки могат да преоткрият своята женственост, красота и елегантност и да подпомогнат процеса по подготовка на тялото и душата за една по-спокойна и креативна бременност, по-леко раждане и бързо възстановяване след това!

Всеки семинар има теоретична част, в която ще се потопим в красивата мъдрост на Изтока, ще имаме възможност да споделим своето виждане по дадената тема, а след това ще разучим танцови движения от близкоизточните и северноафриканските традиции, възникнали преди хилядолетия, с единствената идея да възпеят жената, възможността й да дава живот и да направят тялото и душата й по-женствени и красиви, по-подготвени за нелеката задача да се превърнат в майки.

Преподавател е Милена Давидова – Минасаида – доктор по арабско обществознание, специалист по близкоизточни и северноафрикански женски танцови стилове, техники и ритуали, създател и основател на танцова школа „Алима“ , създател на танцово-духовната практика „Танцувай, Обичай, Лети, Създавай!“. Непрестанно развиаващ се и прекрачващ гранците на собственото си съзнание творец, който е убеден, че танцът е нищо без душа и себеосъзнаване. Автор на научни статии, стихове, разкази, посветени на жената и нейната магична сила.

Всички танцови движения, които ще имате възжност да усвоите в поредицата от семинари, са автентични, идващи от Близкия Изток и северна Африка. Създадени изцяло, за да отговарят на нуждите на жената, нейното тяло и психика в едно доминирано от мъжа общество, в което на жената е отредена нелеката роля на многодетна майка. Това обаче води до създаването на танц, който й помага да износи безпроблемно тези нови и нови животи, да преживее едно по-спокойно раждане благодарение на невероятния контрол над тялто си, изцяло чрез пълно отпускане, а след това да се възстанови бързо и успешно. Движенията са леки и релаксирани, съобразени със състоянието на бременната жена, елегантни и приканващи ни към едно съзерцание и наслада на това, което сме, такива, каквито сме. Целият този процес на споделяне, разговор, нови познания за една далечна мъдрост, усещане на собственото ни неповторимо женствено тяло, може да отвори нови врати за възприятия, както и силно желание за творчество, а заедно с това да отключи усещането за спокойствие и увереност, приемане и харесване на собствената ни същност и по-лекото преминаване през това неповторимо препбразуване от момиче в жена и от жена в майка.

Приятната източна музика, медитативната обстановка и красивите аксесоари ще помогнат за още по-голяма наслада от този творческо-опознавателен процес.

Всички семинари са с предварително записване и всеки от тях ще се състои при наличието на 4 участника!

Цената на всеки семинар е 15 лв.

Цената на последния семинар (27.02.2016) е 20 лв.

Повече информация за Милена Давидова: http://www.tribaldances.net

Посетете и сайта на Милена Давидова с видео материали: https://vimeo.com/search?q=Milena+Davidova

Това събитие е заимствано от друг сайт calendar feed.

Comments are closed.