Влизане във форма след раждането с Маги Пашова и Ваня Висарионова

По време на бременността и кърменето в тялото ни настъпват промени. Някои са приятни и необходими, но други създават дискомфорт и влияят негативно на самочувствието ни. Добрата новина е, че голяма част от вторите могат да се избегнат с подходящо хранене и движение.

На тази среща, организирана от йога студио Янтра, с вас ще бъдат треньорът и специалист по ресторативно движение Ваня Висарионова и експертът по хранене Маги Пашова. С тях ще може да поговорите за:

– нуждата от пълноценно хранене по време на бременността и след раждане

– значението на стойката, походката и правилните движения, които могат да ви спестят много излишни дискомфори, схващания и изкривявания

– ефективното възстановяване след раждане

– диастазата – какво е, защо се получава, как да я избегнете или как да я затворите, ако вече имате такава

Нашите гости освен експерти в своята област, са и майки, затова с готовност ще отговорят на вашите въпроси, ще споделят личен опит и ще се радват да прекарате един приятен следобед по женски. Темата е подходяща както за бременни, така и за наскоро родили жени.

Водещи: Магдалена Пашова и Ваня Висарионова

Цена: 20 лева

Задължително предварително записване на info@natalyoga.net. За повече информация: 0888220229.

За Ваня: Съ-автор на FitBabyHotMama, спортен коуч и водеща на множество занятия за мами и бебета.

За Маги:

След завършване на университета с бакалавърска степен МИО и магистратура Финанси, работих 8 години за водеща международна корпорация в областта на финансовото консултиране. Колкото и престижна, предизвикателна и добре-платена да беше тази професия, усещах, че не е моята професия или по-точно моето призвание и започнах да го търся. Имах потребност да работя с хора, а не с документи; да виждам позитивната промяна и да бъда неин катализатор; да получавам удовлетворение от работата си не само на материално, но и на чисто човешко ниво.

Така изкарах едногодишен курс по психология към Института за психотелесна психотерапия, който ми помогна да опозная и разбера себе си по-добре. Веднага след това завърших CSNN със специалност холистичен нутриционист, а в последствие и сертификационен курс по цветотерапия към академията Australian Bush Flower Essences. Оттук нататък последваха още и още курсове и специализации, защото когато откриеш истинското си призвание, никога не спираш да учиш и да се усъвършенстваш.

Понятието “холистичен нутриционист” е чуждица в българския език и невинаги е правилно разбрано. Най-близкото определение е експерт по хранене, а работата ни е да научим хората как храните и храненето влияят върху здравето им, как да разбират по-добре потребностите на собствените си тела и как с помощта на правилно хранене и отношение към тялото си да живеят по-качествено, по-пълноценно и по-щастливо. Нутриционистиката не е алтернатива медицина и не заменя нуждата от лекарски преглед и мединска грижа! Тъкмо напротив, тя търси синергия с медицина и хомеопатия за един по-комплексен подход и съкратен път към задравето! В САЩ и Канада нутриционисти работят във всеки медицински, спортен и рекреационен център като част от цялостната здравна еко-система. Много се надявам, че след време така ще бъде и в България.

Когато се докоснеш до едно толкова ценно познание, имаш потребност не само да научаваш повече, но и да ги предадеш нататък. Именно тази потребност е в основата на всичко което правя! Създадох този сайт, където всяка седмица споделям съвети за по-здравословен живот; пиша за порталите Dama.bg и Момичетата от града по темите женско и детско здраве; автор съм на множество публикации в списанията Жената днес и GoBio, a в началото на 2016г. по покана на Канал 3 създадохме телевизионната рубрика “Здрави с Маги”, която можете да гледате през вторник в предаването “Всеки следобед с Криси”.

В края на 2014г. излезе от печат първата ми книга “По-здрави бебета”, посветена на захранването и храненето на прохождащото дете, а година по-късно реализирах и втория си проект за книга “В кухнята на модерната жена” – сборник от 77 бързи, лесни и здравословни рецепти за заети момичета.

За финал, силно вярвам, че здравето ни е избор и ние правим този избор всеки ден с храната, която допускаме до тялото си и мислите, които допускаме до съзнанието си. Пожелавам ви повече здравословни избори и ще бъда много щастлива, ако тук откриете част от мотивацията и вдъхновението за тези избори!

Това събитие е заимствано от друг сайт calendar feed.

Comments are closed.