fbpx
Наталйога

Публикации

Радостта да дариш живот
„Странно е, че в българския език думата „бременност“ идва от „бреме“ – дълг, задължение,
което се изживява като тежест. А това е един от най-съдържателните и пълноценни периоди от живота на жената“

 


Природата ни помага да се справим и сами
Раждането е сложен психо-физиологичен процес, които се стартира и режисира от хормоните вътре в тялото, а те са пряко свързани с емоционалното състояние. Ако жената се страхува, в нея се отделя адреналин, хормон, който спира раждането и естествено се появят усложнения.


Няколко идеи за родилки
Пози преди раждането, издаване на звуци, които облекчават раждането, позитивни утвърждение и визуализации.

4Дула – духовна акушерка
Дулата е жената, която се грижи за бременни, като ги подкрепя емоционално и физически.


5

4 лесни и необходими упражнения за всяка бременна
Упражнения, които можете да правите у дома. Упражненията са за гъвкавост, почти статични и без натоварване


6За щастието и хоратаКогато нямаме специална причина, за да живеем в радост, когато сме искрено изпълнени с любов и благодарност към живота, такъв какъвто се случва, едва тогава разбираме, че сме поеми в правилната посока към Щастието!


7

Щастливата бременност създава умно дете
Развитието на един организъм зависи и от генетичната информация, и от влиянията на околната среда, които преминават през тялото на майката.


Децата се учат на първите емоции в утробата
Няма майка, която да е имала тревожна бременност и след това да е родила спокойно дете


9 Обливайте бебето с радост

Целта е бъдещата майка да се научи да избягва негативните преживявания, да ги трансформира в положителни и съзнателно да влиза в добри.


Бременност + Йога = Хармонична бременност
Чрез работа с физическото тяло, дихателни техники и релаксация, йога помага за изчистването и осъзнаването на различни напрежения и страхове и дава методи за справяне с тях.


11
Релаксация за носещите живот в себе си
Трудно е да се опише какво прави Роси в своя курс за бременни – като описание на действия за страничния наблюдател е лесно, но същината му… може да се усети само чрез преживяване.


12

Писмо до моето неродено дете
Дори и в коремът ти то има какво да ти каже, затова е редно да му отговориш и ти.


13

Арт Йога студио Янтра
Това е място за йога и арт; пристан, където духът и тялото попадат в ръцете на грижовни майстори по възстановяване и балансиране на всеки аспект от човешката същност.


Йога за бебета и техните мами
Същината на заниманията по йога за бебета и техните мами е да се отделят специални минути за емоционален комфорт и развитие на бебето, да му се даде възможност за социален контакт с други бебета и най-същественото, това е специално време за общуване между мама и нейното мъниче.

 


15Йога по време на бременност

Различните обичайни неразположения, съпътстващи бременността – болки в гърба и кръста,
подуване на крайниците, могат лесно да бъдат преодолени с помощта на някои прости йога упражнения. 
 


16Йога за носещите живот в себе си

Взаимоотношенията на майката с нероденото и дете са особено силни. Няма друго такова време в живота, при което двама души да са така дълбоко свързани и да споделят всеки един миг от своя емоционален свят.

 


Йога по време на бременността и раждането 
Осъзнаване на ролята и отговорността, която всички имаме като част от Божественото
съзнание и творение. Това е основното качество, което бременната жена би трябвало да развие. 


Да включим таткото в нашата игра

Таткото не успява да участва в достатъчна степен във физическия и емоционалния живот по време на бременността, която скоро коренно ще промени неговия живот. Тук от голямо значение е ролята на жената, която трябва да покани партньора си в този процес, за да му помогне да приеме по естествен път новия член в семейството.

19Йога за спокойна и лека бременност 
Йога упражненията (т.нар. асани) подготвят тялото и ума за изпитанието в основните фази на родовия процес – контракциите, при които стават разкритието и изтласкването на плода.


20Йога по време на бременност – защо е полезна?

Предлагаме ви някои лесни упражнения и кратка визуализация/релаксация, които можете да практикувате и сами вкъщи.

22Да се подготвим за новия живот
„Възпитанието на детето е в ръцете на майката. От голямо значение е какво ще „вложи” майката в детето още през бременността. След като детето се роди, то по-трудно се възпитава. Затова казвам: майките ще оправят света.“ Петър Дънов


21Пози, облекчаващи раждането
Болката е индикатор, който задържа вниманието на раждащата в процеса, показвайки с намаляването си каква е найправилната стратегия и поза за съответната контракция. Всяка
поза на майката влияе върху положението на бебето вътре в нея и когато жената я сменя, това се отразява и на неговото усилие и път навън.


23Йога след раждането или постнатална йога
Постнаталната йога е създадена, за да ви помогне да влезете обратно във форма по плавен, любящ и естествен начин. Тя подпомага както физическото възстановяване на жената, така и психоемоционалното.


24С грижа за гръбначния стълб
Фокусът на статията са гърбът и гръбначният стълб, които са сред най-честите проблемни зони след раждането. За тези упражнения е добре да отделите малко време за себе си, тъй като е необходимо вие самата да сте добре, за да можете да дадете най-доброто от себе си на малкия човек.