fbpx
Наталйога

Масажи

Входът за студиото за масажи (Зона „Релакс“) е под прозорците на студиото, на ниво гаражи, отпред на сградата.

Повече за терапевтите ни, както и за конкретните процедури, които предлагат, може да прочетете по-долу

Недялка – за масажи в неделя +359 89 6804913

Златин Петков, 0882599552

Класически масаж:

Класическият масаж има благоприятен ефект върху цялото тяло като премахва натрупаната умора породена от натоварване или заседнал начин на живот като също така служи за облекчаване на хронични болки в гърба и кръста. Засилва кръвообращението, подобрява лимфната система и нервната система. 

Подходящ е за хора с натрупана цялостна умора както и за тези които са изпитали или все още изпитват напрежение и/или болка в гръбна и кръстна област.

Частичен – 30 мин, 25лв

Цялостен – 60 мин, 50 лв

ВИП Цялостен – 90 мин, 70лв


Дълбокотъканен масаж:

Дълбокотъканният масаж се прилага с лечебна цел. Дълбокотъканниятмасаж използва различни масажни похвати, чрез които предизвиква в тялото на пациента промени, отпускайки мускулната и съединителната тъкан, облекчавайки болките.

Спомага за нормализиране на патологично повишен мускулен тонус и мускулни спазми. Използва се както при остри, така и при хронични състояния.

Частичен – 30 мин, 30 лв

Цялостен – 60 мин, 60лв


Мануален лимфен дренаж:

Обикновено масажът се провежда по хода на лимфните съдове към близко разположените  лимфни възли. Посоката на масажните движения се изпълнява по масажни линии или направления.

Лимфата произлиза от тъканната течност в междутъканните пространства на кожата и мускулите. Част от тъканната течност се оттича в лимфните капиляри. Лимфните капиляри поемат тъканна течност от цепките на съединителната тъкан. Тя съдържа мазнини, холестерол, захар, различни соли, протеини, бели кръвни клетки, лимфоцити. 

Подходящ е за хора с застой на лимфа и/или премахнати лимфни възли (пример: след мастектомия).

Частичен (на зоната със застой на лимфа) – 30 мин, 25лв


Спортен масаж/масаж при спортни травми:

Спортният масаж е изключително подходящ за професионални спортисти и/или хора които изпитват голямо физическо натоварване по време на ежедневието си. Освен че действа възстановително за преумореното тяло на индивида служи и като превантивна мярка в спортната подготовка на атлета/спортиста. 

Частичен – 30 мин, 30лв

Цялостен – 70 мин, 60лв.


Релаксиращ масаж с ароматерапия:

При този вид масаж вниманието се съсредоточава изцяло върху отпускането и релаксирането на пациента.

Използват се ароматни етерични масла в комбинация с ароматни кремове/гелове за максимално отпускане на пациента.

Подходящ при:

Хора с натоварен работен график, стрес, преумора, липса на сън и главоболие.

Цялостен – 70 мин – 65лв


Масаж с вендузи и вендузотерапия:

С помощ от стъклени вендузи за по-добра и бърза хиперемия организма се отпуска цялостно и благодарение на създадения вакуум се получава дълбок отпускащ ефект за мускулната тъкан.

Подходящ за:

Скованост породена от грешна стойка и/или физическо натоварване;

Повишаване на кръвообращението в третираната зона;

Цялостно отпускане.


Китайски лечебен масаж „Гуа Ша“

Процедурата е подобна на масаж и за прилагането й се използват различни по форма инструменти в зависимост от зоната на тялото която се третира, чрез които кожата се „остъргва“ и така се стимулира циркулацията на кръвта и на лимфните течности, разсейва кръвонасяданията, стимулира отделянето на хемоглобин, подобрява кръвообращението и метаболизма, укрепва имунната система

Използват се пластини, обикновено от биволски рог или нефрит в комбинация с масажно олио със затоплящ ефект.

Частичен: 30 мин – 25лв

Цялостен: 60 мин – 50лв


Хигиенен/Козметичен масаж:

Тук вниманието ни пада върху лицевата част, скалпа, шията, дланите и ходилата.

Хигиенния масаж представлява релаксиращ масаж на по-нежните зони като се наблягат на техники от типа на:

Поглаждане, нежни кръгови движения, точков масаж и издърпване/водене на кожна гънка.

Ефект:

Релаксиращ, подобрява еластичността на кожата, премахване на стрес и подобряване на кръвообращението в третираните зони.

Цялостен – 45 мин, 35лв 


Антицелулитен масаж:

Този тип масаж спомага за премахване на т.н „портокалова кожа“ по-известна като целулит. Цели се подобряване на кръвообращението и разсейване на застоялата лимфа и мастни тъкани. Истински добър ефект се наблюдава при комплекс от процедури (10-15 бр.) в рамките на 2 месеца комбинирани със качествено хранене и спорт.

1 процедура – 30-40 мин, 40лв

Пакет 5 процедури – 30-40 мин, 180лв

Пакет 10 процедури – 30-40 мин, 320лв


Хиропрактика (Chiropractic) комбинирана с масаж:

Хиропрактиката се използва най-често за лечение на мускулно-скелетни оплаквания, включително, болки в гърба, болки във врата, болки в ставите на ръцете и краката, както и главоболието.

Хиропрактиката представлява мобилизация/манипулация на ставите и прешлените с цел отпускане на напрежението и подобряване на двигателния обем. 

В какви случаи може да се нуждаем от хиропрактика:

Болки в областта на:- Шията ;- Гърба ;- Кръста ;- Раменете ;- Таза и тазобедрените стави ;- Коленете ;- Всяка става и прешлен ; 

Частично – 30 мин, 30лв

Цялостно – 60-70 мин, 60лв


Кинезитерапия и възстановяване след травма/операция/възпаление и пр.

Кинезитерапия в директен превод от латински означава „Лечение чрез движение“, но всъщност е много повече.

„Кинезитерапията е научно-приложна дейност, в която се съчетават познанията от медицината, педагогиката, анатомията, физиологията, биохимията и т.н с цел подобряване и поддържане на здравното състояние на пациента, профилактика на рецидивите и осигуряване на психо-физически комфорт на личността.“ С други думи кинезитерапията прилага целенасочено и методически правилно физическите упражнения и други средства с цел подобряване на здравословното състояние. 

Цена: зависи от патологичното състояние и стадия на пациента.


Повече за Златин и неговия опит :

Септември 2015г. – Започва обучението си в НСА със специалност „Кинезитерапия“.
Март 2016г.- Работи като пом.треньор по изправителната и основна гимнастика за деца.
Януари – Февруари 2017г.- Завършва курс по ставна мобилизация и манипулация при проф.Лейла Крайджикова.
Март 2018г.- Запознава се с Николай Ценков и заедно започват да променят начина по който хората гледат на фитнеса и двигателната култура като част от ежедневието. Започват все повече да се занимават с хора претърпели травми, хронични болки и контузии, възстановяване след операция и подобряване на двигателния контрол с цел изживяване на пълноценен и безболезнен живот.Партньор в Lean and Healthy, общество за двигателен контрол, тренировки и кинезитерапия. Януари 2019г.- Завършва Мастър Клас курс по Остеопатия и Хиропрактика при Gyles Gyer, световно известен специалист с областта си


Повече за Недялка Миронова:

Завършила Начална Училищна Педагогика във ВПИ Благоевград, Френска филология в СУ „Климент Охридски“

Двугодишна Медико-Биологична подготовка към НСА

Завършила курс по Бах терапия с водещ лектор д-р Господинов към Център за здраве и образование “Едикта“.

Традиционно Рейки , по Микао Усуи, втора степен.

От 2004 година е дипломиран масажист по класически масаж,  зонотерапия,  медомасаж, сегментно-рефлекторен масаж към учебен център Аро с ръководител и преподавател доцент Ефросина Левонян.

Изучавала Ароматерапия и Юмейхо масаж при Николай Христов, преподавател в МА – Плевен и ученик на Масаюки Сайонджи, създател на този метод.Дипломирана втора и трета степен юмейхо терапевт през 2015 год и по настоящем лицензиран Юмейхо терапевт.

Няколко думи за терапията на д-р Бах:

Това е най-нежната терапия за психиката и енергийната система на човека. Капките от 38 висши, според д-р Бах,цветя работят на фино енергетично равнище. Използва се акумулираната от растенията жизнена енергия, която лекува и балансира. Дейстието им е на психично и емоционално ниво. Различните цветя отговарят на разлоични психологически и характерологични типове при човека, проявени в различни видими и скрити състояния. Всеки цвят има духовна същност, отговаряща на определени духовни качества.

Цветята на д-р Бах лекуват блокираното енергийно състояние и подпомагат човека да намери енергийните потенциали, които са заложени в него и които би искал да осъществи. 

Юмейхо терапия

Японският лечебен метод Юмейхо е създаден от майстор Масаюки Сайонджи на базата на китайски и японскиметоди включващ: различни масажни техники, хиропрактика и акупресура. С този лечебен метод се цели да бъдат наместени ставите на цялото тяло, да се отпуснат мускулите и свързаните с тях тъкани. Юмейхо е един от най добрите превантивни методи борещи се с обездвижването, характерно за вискоиндустриализираната среда, в която живеем и всички заболявания произтичащи от него. Има оздравяващ, отпускащ и тонизиращ ефект както за нашето тяло, така и за психиката.

Цени :

Бах терапия​​​​- 45 лв 1 час

Ароматерапия ​​​- 60 лв 1 час

Частичен масаж​​​- 35 лв  30 минути

Масаж с вулканични камъни​​- 60 лв  50 минути

Юмейхо терапия​​​ – 70 лв  1,30 минути