Масажи

Масажи, Рейки, Боуен

Масажните и енергийни практики се извършват в Арт Йога Студио Янтра, което се намира на ул. Незабравка 33 в кв. Изгрев

Тайландски масаж за бременни – Доротея 0896 821 851

Видове масажи и енергийни процедури:

 • Боуен терапия – 30 до 70 минути (в зависимост от типа процедура), 40 лева
 • Отточен масаж за бременни – 60 минути, цяло тяло, 40лв.
 • Ритуал за енергийно затваряне след раждане – 90 мин., 60 лева
 • Цялостен релаксиращ масаж 90 мин. – 70 лв.
 • Лечебен масаж 60 минути, 50 лв.
 • Класически масажи:
  • Цяло тяло – 90 мин. 70 лв
  • Масаж плюс рейки – 90 мин 70 лв.
  • Частичен (гръб, врат, ръце) – 45 мин. – 30 лв.
 • Рейки – 70 минути, 50 лв.
 • Рейки – 30 минути, 30 лв.
 • Тайландски масаж за бременни 60 минути,50 лв

  Студиото предлага подаръчни ваучери за масаж, спрямо вашето желание и избор. Промоция: При предплатени 4 масажа, 5тия е безплатен

Повече информация за масажите може да прочетете по – долу:


Отточен масаж за бременни

Масажът е преживяване, което особено сега , по време на бременността не бива да пропускате. Това е най-простия начин в рамките на един час да се почувствате наистина облекчени и обновени.

С промяната на костите и ставите на таза се появяват болки в областта на гърба и кръста. Масажът премахва натрупаното напрежение, подобрява тонуса на гръбната мускулатура и облекчава неприятните усещания. Чрез ускореният лимфоток, предизвикан от масажа се намаляват отоците по долните крайници, локализирани най-често по стъпалата и глезените. Намаленият оток води до понижаване на болезнеността и подвижността се подобрява. Кожата става еластична, мека и гладка. Използват се масла, които подхранват кожата и я предпазват от появата на стрии. Запазването на еластичността на кожата е гаранция за по-бързо възстановяване след раждането.


Ритуал за енергийно затваряне след раждане

Този ритуал е изключително полезен и препоръчиотелен за всички жени, които са дарили живот наскоро. Раждането е процес, по време на който както физическото, така и енергийното тяло на жената преминават през процеси на разтваряне. Това, прави майката особено податлива на външните влияния и отворена към заобикалящите я енергии. Не случайно в източните култури се счита, че  в рамките на 40 дни след раждането, жената може да излекува дори хроничните си заболявания, но също така може и да си предизвика такива, ако не затвори енергийното си тяло.

Предлагаме ви ритуал, който цели именно това. В него се включва масаж на цялото тяло с натурално сусамово масло (което е изключително полезно както за кожата, така и за костите), както и енергийно изчистване и прибиране на аурата, вибрационно изчистване с тибетска купа, звънчета и специална мантра.


Цялостен релаксиращ масаж

Това е дълбоко релаксиращо преживяване за цялото тяло – от пръстите на краката до върха на главата. Използват се специални масла, които допълнително отпускат тялото. По един много лек и приятен начин се раздвижват ставните връзки и се отпушват енергийните меридиани. Подходящ и за бременни.


Лечебен масаж

При специфични проблеми и оплаквания – болки в гърба и кръста, глабоболие, ограничено движение,схващания и др. Според съответния проблем се използват подходящи методи и техники на въздействие по енергийните меридиани и точки (вкл. рефлексотерапия). По желание – и рейки.


Тайландски масаж за бременни

Тайландският масаж е една от най-старите просъществували и до днес масажни техники. Още преди 2 500 години той е метод за освобождаване на блокираната енергия, вид медитация в движение, която стимулира жизнеността. Чрез тай масажа се предотвратяват болки в тялото, слабост на мускулите, главоболие, менструални болки, констипация, стрес и много други състояния. Използването на директен натиск върху мускулите, комбинирано с разтягане, стимулира мускулно-скелетната система, включително ставите, костите, нервните окончания, тъканите и лимфната система на тялото. Масажът се прилага върху цялото тяло през дрехи като при него се използва натиск върху точките на десетте главни енергийни канала Sen-Sib.


Какво трябва да се знае за масажa по време на бременността и след раждането

Много жени страдат от болки, изтръпване, подуване по време на бременността. Нежният масаж може да помогне при проблеми като болки в гърба и кръста, безсъние, главоболие и други оплаквания. Болката в гърба и кръста е много често срещано оплакване при бременните жени. Тези болки продължават и след раждането, тъй като тогава бебето се кърми, както и е необходимо да се пренася. Тази болка може да бъде облекчена посредством масаж на гърба, врата, краката. Друг проблем при много бременни е затрудненото кръвообращение поради нарасналото количество кръв. Кръвообращението също може да бъде подобрено чрез масаж. Масажът на краката – от глезена към бедрото може да подейства релаксиращо, да ограничи болката и да намали подуването на крака. Според някой бременни нежен масаж на корема успокоява бебето в утробата.

Преди да се подложите на какъвто и да е било масаж, е необходимо да се консултирате с лекар. Ако той препоръча да се избягва масаж на гърба и на корема, можете да ползвате масаж на лицето, ръцете и краката.

По време на бременността женското тяло променя много своята форма и размери. Най-много тежест се добавя към корема, с което се натоварва много гръбнака. Това предизвиква изкривена поза и болки. Освен, че се грижи за емоционалното равновесие и спомага за освобождаване от напрежението в ставите, схванатия врат и болките в гърба, добрият масаж води до поддържане на правилната поза на тялото, релаксация и гъвкавост. Чрез масажа се подобрява кръвообращението и лимфната система, което спомага кръвта да се движи свободно към майката и към бебето, и намалява умората. Стимулират се различни жлези в тялото и така се стабилизира нивото на хормоните и се успокоява нервното напрежение по тялото. Масажните масла, съдържащи подхранващи съставки подобряват еластичността на кожата в коремната област. Предимствата от масажа са:

 • Спокойна релаксация и намаляване на стреса
 • Успокояване на мускулните схващания и спазми
 • Подобрява кръвообращението и движението на лимфата, което спомага да спаднат оттоците
 • Понижава напрежението в ставите
 • Подобрява еластичността на кожата и подкожните тъкани.

Масажът на бременна жена се отличава от стандартния по няколко неща. Необходимо е масажиста да бъде добре запознат с анатомията на бременната жена. Позата за масаж е изключително важна за Вашето здраве и здравето на бебето. При този вид масаж позата е настрани, а не по гръб. Тя не само е по-удобна за бременната жена, но е и безопасна за бебето. Може да се използват допълнителни възглавници, за по-голямо удобство. Обстановката за масаж е подобна на тази при стандартния масаж – слабо осветление, топло помещение, лека музика, аромотерапия, свещи и т.н. Ако някое от тези неща Ви дразни – например странна миризма, поискайте дразнителя да бъде премахнат.

При масажа могат да се ползват и масла:

Препоръчителни масла Масла, които трябва да се избягват
МандаринаАнасон
ЗдравецАрника
ЛимонБосилек
Сандалово дървоМеча стъпка
Кипарис
Копър
Жасмин
Хвойна

Ако имате определени проблеми – например риск от спонтанен аборт, проблеми с кръвното налягане и други, може би е добре да избягвате масаж. Ако все пак решите да ползвате масаж, е необходимо да запознаете масажиста предварително за тези проблеми.

Масажната терапия е добра не само преди раждането, но и след това. Масажът след като бебето се е появило на бял свят е фокусиран върху възстановяването на женското тяло до пред родилно състояние. Той играе голяма роля при възобновяването на коремните мускули и на матката до нормалното и състояние. Масажът спомага за преустройването на телесното тегло до неговото нормално разпределение тонизира разширената кожа около корема. Както при всеки масаж се облекчава мускулното напрежение и стресът от ежедневното натоварване, особено при новите майчински задължения. Масажът не само помага за възстановяването на физическото тяло на новата майка, но и подобрява нейното емоционално състояние.

Масажът след раждането има за основна цел да възстанови тялото Ви от раждането. Прилагането му освен това намалява стреса от грижите за бебето. Масажът на корема спомага за възстановяването на размера на матката. На такъв масаж можете да се подложите почти веднага след раждането, но това отново трябва да бъде съгласувано с лекар.

Масажът след раждането има за цел да подпомогне възстановяването на тялото. Подобреното кръвообращение в малкия таз води до по-бързото възстановяване на матката. Намалява се стресът от грижите за бебето и се повдига общия тонус.