Масажи

Масажните и енергийни практики се извършват в Арт Йога Студио Янтра, което се намира на ул. Незабравка 33 в кв. Изгрев.

За записвания на  0898 68 68 22 – Ирена

Видове масажи и енергийни процедури:

 • Боуен терапия – 60 до 70 минути (в зависимост от типа процедура), 30 лева
 • Отточен масаж за бременни – 70 минути, цяло тяло, 40лв.
 • Ритуал за енергийно затваряне след раждане – 90 мин., 50 лева
 • Цялостен релаксиращ масаж 90 мин. – 60 лв.
 • Лечебен масаж 60 минути, 40 лв.
 • Антицелулитен масаж 1 час, 40 лв. Карта за 10 процедури в рамките на 1 месец е 370 лв.
 • Масаж с топли вулканични камъни, 45 минути, 30лв
 • Класически масажи:
  • Цяло тяло – 90 мин. 60 лв
  • Масаж плюс рейки – 90 мин 60 лв.
  • Частичен (гръб, врат, ръце) – 45 минути, 30 лв.
  • Рефлексотерапия – 30 мин. 25 лв.
 • Рейки – 70 минути, 50 лв.
 • Рейки – 30 минути, 30 лв.
Студиото предлага подаръчни ваучери за масаж, спрямо вашето желание и избор.
Промоция: При предплатени 4 масажа, 5тия е безплатен

Повече информация за масажите може да прочетете по – долу:

 


Отточен масаж за бременни

Масажът е преживяване, което особено сега , по време на бременността не бива да пропускате. Това е най-простия начин в рамките на един час да се почувствате наистина облекчени и обновени.

С промяната на костите и ставите на таза се появяват болки в областта на гърба и кръста. Масажът премахва натрупаното напрежение, подобрява тонуса на гръбната мускулатура и облекчава неприятните усещания. Чрез ускореният лимфоток, предизвикан от масажа се намаляват отоците по долните крайници, локализирани най-често по стъпалата и глезените. Намаленият оток води до понижаване на болезнеността и подвижността се подобрява. Кожата става еластична, мека и гладка. Използват се масла, които подхранват кожата и я предпазват от появата на стрии. Запазването на еластичността на кожата е гаранция за по-бързо възстановяване след раждането.


Ритуал за енергийно затваряне след раждане

Този ритуал е изключително полезен и препоръчиотелен за всички жени, които са дарили живот наскоро. Раждането е процес, по време на който както физическото, така и енергийното тяло на жената преминават през процеси на разтваряне. Това, прави майката особено податлива на външните влияния и отворена към заобикалящите я енергии. Не случайно в източните култури се счита, че  в рамките на 40 дни след раждането, жената може да излекува дори хроничните си заболявания, но също така може и да си предизвика такива, ако не затвори енергийното си тяло.

Предлагаме ви ритуал, който цели именно това. В него се включва масаж на цялото тяло с натурално сусамово масло (което е изключително полезно както за кожата, така и за костите), както и енергийно изчистване и прибиране на аурата, вибрационно изчистване с тибетска купа, звънчета и специална мантра.


Цялостен релаксиращ масаж

Това е дълбоко релаксиращо преживяване за цялото тяло – от пръстите на краката до върха на главата. Използват се специални масла, които допълнително отпускат тялото. По един много лек и приятен начин се раздвижват ставните връзки и се отпушват енергийните меридиани. Подходящ и за бременни.


Лечебен масаж

При специфични проблеми и оплаквания – болки в гърба и кръста, глабоболие, ограничено движение,схващания и др.

Според съответния проблем се използват подходящи методи и техники на въздействие по енергийните меридиани и точки (вкл. рефлексотерапия). По желание – и рейки.

Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж служи за премахване на подкожния слой целулитни образувания. Извършва се с помоща на специални силови масажни  техники и етерични масла. Усещането е като извайване на скулптура от глина.  Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. Времетраенето на процедурите е 1 час, а продължителността зависи от възрастта и телесното тегло на жената. От голямо значение и е честотата на процедурите. Те трябва да се правят всеки ден или през ден. Задължително се приема много вода, за да се изхвърлят токсините и ефекта да е по-бърз и дълготраен.

Започва се с оточен масаж, който подготвя участъка за ударните движения. Спазва се движението на венозния и лимфния ток и се въздейства още по-дълбоко – на подкожните тъкани и мускулите. Следва омесване и ударни движения (пошляпвания), които се извършват с индивидуална сила, според прага на търпимост. Почти веднага започва да се усеща по-добре обмяната на веществата в третирания участък. Вибрациите въздействат успокояващо на нервите и мускулите. Завършва се с краткотрайно разтриване.


Масаж с топли вулканични камъни

Една от най-древните и същевременно скоро възродени техники е масажът с горещи вулканични камъни. Това е специална процедура, при която се използват гладки, нагрети камъни. Най-често те са базалт или черен вулканичен камък, които абсорбират и задържат топлината много добре. Преди масажа те са поставят в гореща вода с температура между 120 до 130 градуса.

Преди самия масаж ще бъдете отпуснати чрез лек масаж с благовонни масла,  релаксираща музика и приятна обстановка. След това затоплените камъни се слагат на определени енергийни центрове – по определени точки на гръбначния стълб или в дланите на ръката, като по този начин се подобрява потока на енергия в тялото. Интересно е , че ако имате мускулни възпаления или наранявания на тези места камъните изстиват много по-бързо, след което се заменят отново с горещи. Доказано е, че топлината на камъка отпуска мускула много по-бързо, отколко традиционния масаж и освен това подобрява гъвкавостта на ставите. Освен всичко останало чувството на наслада и релакс е несравнимо, сякаш огромно количество енергия нахлува в тялото чрез докосването на „вълшебните” нагорещени камъни.
Накрая масажистът затваря отворените енергийни точки, като преминава по тялото, почуквайки с два камъка. След процедурата се чувствате изключително спокойно и изцяло заредени с енергия.

Тези природни изцеления идват от дълбочините на земята и от най-древни времена. Терапевтичният камък има невероятна лечебна сила. Освен, че носи удоволствие и отпуска, той регулира кръвното налягане и подобрява кръвообращението. Така при наличие на свободно време и средства не пропускайте да му се насладите.


Какво трябва да се знае за масажa по време на бременността и след раждането

Много жени страдат от болки, изтръпване, подуване по време на бременността. Нежният масаж може да помогне при проблеми като болки в гърба и кръста, безсъние, главоболие и други оплаквания. Болката в гърба и кръста е много често срещано оплакване при бременните жени. Тези болки продължават и след раждането, тъй като тогава бебето се кърми, както и е необходимо да се пренася. Тази болка може да бъде облекчена посредством масаж на гърба, врата, краката. Друг проблем при много бременни е затрудненото кръвообращение поради нарасналото количество кръв. Кръвообращението също може да бъде подобрено чрез масаж. Масажът на краката – от глезена към бедрото може да подейства релаксиращо, да ограничи болката и да намали подуването на крака. Според някой бременни нежен масаж на корема успокоява бебето в утробата.

Преди да се подложите на какъвто и да е било масаж, е необходимо да се консултирате с лекар. Ако той препоръча да се избягва масаж на гърба и на корема, можете да ползвате масаж на лицето, ръцете и краката.

По време на бременността женското тяло променя много своята форма и размери. Най-много тежест се добавя към корема, с което се натоварва много гръбнака. Това предизвиква изкривена поза и болки. Освен, че се грижи за емоционалното равновесие и спомага за освобождаване от напрежението в ставите, схванатия врат и болките в гърба, добрият масаж води до поддържане на правилната поза на тялото, релаксация и гъвкавост. Чрез масажа се подобрява кръвообращението и лимфната система, което спомага кръвта да се движи свободно към майката и към бебето, и намалява умората. Стимулират се различни жлези в тялото и така се стабилизира нивото на хормоните и се успокоява нервното напрежение по тялото. Масажните масла, съдържащи подхранващи съставки подобряват еластичността на кожата в коремната област.Предимствата от масажа са:

– Спокойна релаксация и намаляване на стреса
– Успокояване на мускулните схващания и спазми
– Подобрява кръвообращението и движението на лимфата, което спомага да спаднат оттоците
– Понижава напрежението в ставите
– Подобрява еластичността на кожата и подкожните тъкани.

Масажът на бременна жена се отличава от стандартния по няколко неща. Необходимо е масажиста да бъде добре запознат с анатомията на бременната жена. Позата за масаж е изключително важна за Вашето здраве и здравето на бебето. При този вид масаж позата е настрани, а не по гръб. Тя не само е по-удобна за бременната жена, но е и безопасна за бебето. Може да се използват допълнителни възглавници, за по-голямо удобство. Обстановката за масаж е подобна на тази при стандартния масаж – слабо осветление, топло помещение, лека музика, аромотерапия, свещи и т.н. Ако някое от тези неща Ви дразни – например странна миризма, поискайте дразнителя да бъде премахнат.

При масажа могат да се ползват и масла:

Препоръчителни масла
Масла, които трябва да се избягват
Мандарина Анасон
Здравец Арника
Лимон Босилек
Сандалово дърво Меча стъпка
Кипарис
Копър
Жасмин
Хвойна

Ако имате определени проблеми – например риск от спонтанен аборт, проблеми с кръвното налягане и други, може би е добре да избягвате масаж. Ако все пак решите да ползвате масаж, е необходимо да запознаете масажиста предварително за тези проблеми.

Масажната терапия е добра не само преди раждането, но и след това. Масажът след като бебето се е появило на бял свят е фокусиран върху възстановяването на женското тяло до пред родилно състояние. Той играе голяма роля при възобновяването на коремните мускули и на матката до нормалното и състояние. Масажът спомага за преустройването на телесното тегло до неговото нормално разпределение тонизира разширената кожа около корема. Както при всеки масаж се облекчава мускулното напрежение и стресът от ежедневното натоварване, особено при новите майчински задължения. Масажът не само помага за възстановяването на физическото тяло на новата майка, но и подобрява нейното емоционално състояние.

Масажът след раждането има за основна цел да възстанови тялото Ви от раждането. Прилагането му освен това намалява стреса от грижите за бебето. Масажът на корема спомага за възстановяването на размера на матката. На такъв масаж можете да се подложите почти веднага след раждането, но това отново трябва да бъде съгласувано с лекар.
Масажът след раждането има за цел да подпомогне възстановяването на тялото. Подобреното кръвообращение в малкия таз води до по-бързото възстановяване на матката. Намалява се стресът от грижите за бебето и се повдига общия тонус.

Comments are closed.