fbpx
Наталйога

Масажи и Боуен терапия

Входът за студиото за масажи (Зона „Релакс“) е под прозорците на студиото, на ниво гаражи, отпред на сградата.
Видове масажи и енергийни процедури

Боуен терапия – 30 до 70 минути (в зависимост от типа процедура), 40 лева

Отточен масаж за бременни – 60 минути, цяло тяло, 40лв.

Ритуал за енергийно затваряне след раждане – 90 мин., 60 лева

Цялостен релаксиращ масаж 90 мин. – 70 лв.

Лечебен масаж 60 минути, 50 лв.

Класически масажи:

Цяло тяло – 90 мин. 70 лв

Масаж плюс рейки – 90 мин 70 лв.

Частичен (гръб, врат, ръце) – 45 мин. – 30 лв.

Рейки – 70 минути, 50 лв.

Рейки – 30 минути, 30 лв.

Студиото предлага подаръчни ваучери за масаж, спрямо вашето желание и избор.Промоция: При предплатени 4 масажа, 5-тия е безплатен

Повече информация за масажите може да прочетете по-долу:


Оточен масаж за бременни

Масажът е преживяване, което особено сега , по време на бременността не бива да пропускате. Това е най-простия начин в рамките на един час да се почувствате наистина облекчени и обновени.С промяната на костите и ставите на таза се появяват болки в областта на гърба и кръста. Масажът премахва натрупаното напрежение, подобрява тонуса на гръбната мускулатура и облекчава неприятните усещания. Чрез ускореният лимфоток, предизвикан от масажа се намаляват отоците по долните крайници, локализирани най-често по стъпалата и глезените. Намаленият оток води до понижаване на болезнеността и подвижността се подобрява. Кожата става еластична, мека и гладка. Използват се масла, които подхранват кожата и я предпазват от появата на стрии. Запазването на еластичността на кожата е гаранция за по-бързо възстановяване след раждането.


 Ритуал за енергийно затваряне след раждане

Този ритуал е изключително полезен и препоръчиотелен за всички жени, които са дарили живот наскоро. Раждането е процес, по време на който както физическото, така и енергийното тяло на жената преминават през процеси на разтваряне. Това, прави майката особено податлива на външните влияния и отворена към заобикалящите я енергии. Не случайно в източните култури се счита, че  в рамките на 40 дни след раждането, жената може да излекува дори хроничните си заболявания, но също така може и да си предизвика такива, ако не затвори енергийното си тяло.Предлагаме ви ритуал, който цели именно това. В него се включва масаж на цялото тяло с натурално сусамово масло (което е изключително полезно както за кожата, така и за костите), както и енергийно изчистване и прибиране на аурата, вибрационно изчистване с тибетска купа, звънчета и специална мантра.


Цялостен релаксиращ масаж

Това е дълбоко релаксиращо преживяване за цялото тяло – от пръстите на краката до върха на главата. Използват се специални масла, които допълнително отпускат тялото. По един много лек и приятен начин се раздвижват ставните връзки и се отпушват енергийните меридиани. Подходящ и за бременни.


Лечебен масаж

При специфични проблеми и оплаквания – болки в гърба и кръста, главоболие, ограничено движение, схващания и др.Според съответния проблем се използват подходящи методи и техники на въздействие по енергийните меридиани и точки (вкл. рефлексотерапия). По желание – и рейки.


Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж служи за премахване на подкожния слой целулитни образувания. Извършва се с помоща на специални силови масажни  техники и етерични масла. Усещането е като извайване на скулптура от глина.  Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. Времетраенето на процедурите е 1 час, а продължителността зависи от възрастта и телесното тегло на жената. От голямо значение и е честотата на процедурите. Те трябва да се правят всеки ден или през ден. Задължително се приема много вода, за да се изхвърлят токсините и ефекта да е по-бърз и дълготраен.Започва се с оточен масаж, който подготвя участъка за ударните движения. Спазва се движението на венозния и лимфния ток и се въздейства още по-дълбоко – на подкожните тъкани и мускулите. Следва омесване и ударни движения, които се извършват с индивидуална сила, според прага на търпимост. Почти веднага започва да се усеща по-добре обмяната на веществата в третирания участък. Вибрациите въздействат успокояващо на нервите и мускулите. Завършва се с краткотрайно разтриване.


Масаж с топли вулканични камъни

Една от най-древните и същевременно скоро възродени техники е масажът с горещи вулканични камъни. Това е специална процедура, при която се използват гладки, нагрети камъни. Най-често те са базалт или черен вулканичен камък, които абсорбират и задържат топлината много добре. Преди масажа те са поставят в гореща вода с температура между 120 до 130 градуса.

Преди самия масаж ще бъдете отпуснати чрез лек масаж с благовонни масла, релаксираща музика и приятна обстановка. След това затоплените камъни се слагат на определени енергийни центрове – по определени точки на гръбначния стълб или в дланите на ръката, като по този начин се подобрява потока на енергия в тялото. Интересно е, че ако имате мускулни възпаления или наранявания на тези места камъните изстиват много по-бързо, след което се заменят отново с горещи. Доказано е, че топлината на камъка отпуска мускула много по-бързо, отколко традиционния масаж и освен това подобрява гъвкавостта на ставите. Освен всичко останало чувството на наслада и релакс е несравнимо, сякаш огромно количество енергия нахлува в тялото чрез докосването на „вълшебните” нагорещени камъни.

Накрая масажистът затваря отворените енергийни точки, като преминава по тялото, почуквайки с два камъка. След процедурата се чувствате изключително спокойно и изцяло заредени с енергия.

Тези природни изцеления идват от дълбочините на земята и от най-древни времена. Терапевтичният камък има невероятна лечебна сила. Освен, че носи удоволствие и отпуска, той регулира кръвното налягане и подобрява кръвообращението. Така при наличие на свободно време и средства не пропускайте да му се насладите.


Рейки

Японската дума “РЕЙКИ” означава:1. Унивeрсална жизнена енергия – космическа енергия на жизнената сила на Вселената. Именно Рейки обезпечава жизнеспособността на всички форми на живот на Земята.2. Старинна система за възстановяване чрез полагане на ръцете, посредством която посветеният (обучен и настроен от учител човек на всякаква възраст) концентрира в себе си и предава чрез себе си тази енергия.Традицията за предаване на способността да бъдеш проводник на Рейки е възродил в края на 19 век в Япония д-р Микао Усуи.За Рейки се споменава в най-древните писмени източници от учениците на Буда.Рейки се използва на първо място за постигане на хармония и цялостност, което освобождава у човека огромни сили, насочени за осъзнато съзидание и благополучие.

Някои от многото ползи от рейки сеансите включват:

  • Подобряване на здравословното състояние и самочувствието
  • Освобождаване от стреса и напрежението
  • Засилване яснотата на съзнанието, паметта и творческите способности
  • Вътрешна хармония
  • Повече самоувереност и самоконтрол
  • Увеличена енергия и жизненост
  • По-голяма ефективност и производителност в работата

Боуен терапия

Техниката Боуен е един холистичен терапевтичен метод, който възвръща по естествен начин тялото към изначалното му състояние на равновесие и хармонично функциониране, използвайки вътрешновградените му механизми за саморегулиране и самовъзстановяване. Боуен терапията може да се нарече „хомеопатията в мануалната терапия”.

Някои от областите на приложение са:

• Мускулно-скелетни и ставни проблеми: болки в гърба, гръбначни изкривявания, всякакви спортни травми, замръзнало рамо, проблеми с тазобедрените стави и колената, травми от пренапрежение, навяхване на глезените, ишиас;
• Шокови състояния
• Проблеми с вътрешните органи – бели дробове, бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, черва;
• Дихателни проблеми – бронхиални и астматични симптоми;
• Алергии и сенна хрема;
• Безплодие у жените, кисти на яйчниците, фиброми, миоми;
• Нередовен и болезнен цикъл, менопауза;
• Хормонален дисбаланс;
• Мигрена и други видове главоболие;
• Емоционален дисбаланс, напрежение, стрес, депресия, синдроми на остра или хронична умора;
• Мозъчен и сърдечен удар;
• Неврологични проблеми;


Продължителността на всяка процедура може да бъде от 30 минути до 70 минути, в зависимост от типа и. Тъй като всяко тяло и всяко състояние са различни, на някои хора са необходими 4-6 процедури, за да почувстват трайно облекчение, докато при други са достатъчни и 1-2. Повлияването зависи от здравословното ви състояние и възрастта. При младите хора, действието е по-бързо видимо. Също, повлияването зависи от това дали състоянието е остро или хронично.


Ето и малко повече за терапията:

Том Боуен, създателят на тази терапия, открил, че при дълбоко и цялостно отпускане на тялото, се задейства способността му да се справя само с всякакви състояния извън нормата. При техниката Боуен тялото не бива насилвано да приема външна команда; ние просто изпращаме точните съобщения, за да може организмът да започне процеса на „пренастройване” и неговото връщане към първоначалното състояние – хармонично работещ организъм и стройна скелетно-мускулна система. Ние просто казваме на тялото да предприеме нужните стъпки и да започне лечение според собствените си рамки, ритъм и време, необходимо за процеса на възстановяване. При тази методика се връща синхронът, с който е функционирал организмът ни, когато е бил здрав.

Методиката е една от малкото, които могат да повлияват вегетативната нервна система. Много от болестите и оплакванията ни се дължат на проблеми на вегетативната нервна система, която контролира 80% от функциите на тялото ни. Тя има два дяла,симпатиков и парасимпатиков, които трябва да са в баланс. Техниката Боуен успява да активира парасимпатикуса, който връща на тялото усещането за спокойствие и баланс. Затова при процедура, много хора се отпускат или дори заспиват. Техниката работи и чрез лимфната и кръвоносната системи. Във фазата на релаксация хранителните вещества и течности се абсорбират, асимилират и доставят до тъканите по-лесно, отпадните метаболитни продукти се отсраняват и клетките имат възможността да се възстановяват и регенерират по-добре.

Техниката Боуен е напълно нова концепция за лечение на тялото. Тя нито произлиза, нито прилича на която и да е друга терапевтична модалност.

• Ставите обикновено се самонаместват – без да имаме манипулация на ставите и костите, както в хиропрактиката.
• Мускулните напрежения и разтежения се облекчават и се възстановява нормалния лимфен поток – без мускулите да се стискат и масажират.
• Меридианите показват моментално подобрение – без методиката да е базирана на меридианите и да включва акупунктура или акупресура.
• Наблюдава се дълбока психическа релаксация и балансиране на вегетативните функции на тялото.
• Почти всеки споделя приятно, релаксиращо усещане и дълбоко чувство за комфорт и лекота.

Лечението с терапията Боуен се състои от нежни движения, изпълнявани с пръстите или палците на ръцете по точно определени места от тялото. Много важна част от нея са паузите между отделните групи движения, когато невротрансмитерите приемат и предават информацията от изпратените съобщения.

Терапията Боуен се препоръчва за всички възрасти, от новородени до дълбока старост, с остри или хронични проблеми. С огромен успех тя се прилага при атлети, бременни жени и хора със специфични нужди. Резултатите са впечатляващи при бебета и при животни, така че плацебо ефект е невъзможен!